Skip to main content

_  Wie wij zijn           _

Oppervlakkig bezien wordt architectuur bedreven door geniale eenlingen, maar de waarheid is dat ontwerpinzichten worden gedragen door een continuïteit van vakkennis en vaardigheden en het verbinden van meerdere persoonlijkheden. Verenigde Architecten staat nadrukkelijk in deze traditie. Het is de samenwerking op het bureau onderling, maar ook in de professionele kring daarbuiten, met aannemers, constructeurs, bouwfysici en andere specialisten die onze architectuur inkleuren.

Als architecten leggen we ons toe op de gehele architectonische opgave van visie tot en met de uitvoering. Het bureau begeeft zich op meerdere schaalniveaus waarbij filosofische verkenningen, nieuwe inzichten, gedegen vakkennis en ruimtelijk onderzoek resulteren in concrete voorstellen met een duidelijke nadruk op zowel proces als de techniek. We schromen ons niet door ons te laten inspireren door het klassieke architectuurcanon als modernistische klassiekers

Ons verhaal is dus vooral het verhaal van de mensen met wie wij samenwerken

Het karakter van ons architectenbureau heeft zich door de loop van de jaren gevormd door verschillende opdrachten die we met onze opdrachtgevers hebben mogen vormgeven, de vele stakeholders die daarbij betrokken zijn en onze onderwijsactiviteiten waarbij wij mensen binnen en buiten het vakgebied willen inspireren met de verhalen en vakkennis die de architectuur tot zo’n mooie professie maken. Ons verhaal is dus vooral het verhaal van de mensen met wie we samenwerken. Ongekunsteld vertellen zij misschien nog wel het beste wie wij zijn.

Adriaan Jurriëns - Verenigde Architecten

Adriaan Jurriëns

Architect en bureaupartner

“Adriaan is een bevlogen architect. Hij is sterk in het bedenken van ideeën en concepten, maar weet dit ook om te zetten in een realistisch en haalbaar ontwerp. Met zijn bevlogenheid weet hij vaak meer te halen uit een ontwerp en mensen ervoor te enthousiasmeren. Dat Adriaan niet alleen monografieën over architecten leest merk je snel genoeg”
- Remco Bangma

“We waren blij met jou als extern deskundige. Kritische vragen werden op een heel positieve manier gebracht, iets dat we graag zien. Het viel me op dat je gemakkelijk contact kreeg met afstudeerders en bij het geven van feedback duidelijke voorbeelden kon geven. Je was goed voorbereid en toonde veel eigen initiatief bij de inhoudelijke en organisatorische afstemming voorafgaand aan de daadwerkelijke afstudeerzittingen zelf.”
- Iwan Westerveen

Naast architect is Adriaan docent Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool en geeft regelmatig (gast)lessen aan diverse onderwijsinstellingen.
Registratienummer architectenregister: 1.111115.010

Pieter Beer

Architect en bureaupartner

Ik kijk terug op een prettige samenwerking tijdens ons afstuderen, alweer enkele jaren geleden. Toen heb ik Pieter niet alleen leren kennen als harde en enthousiaste werker, maar ook als groot liefhebber van ons vak: de architectuur. Sindsdien is Pieter ook een goede en trouwe vriend. Al deze eigenschappen zet hij onverbitterd door in zijn huidige praktijk als architect.
– Michael Maminski, architect

Master Architecture Building & Planning | Technische Universiteit Eindhoven
Registratienummer architectenregister: 1.220720.002

Adriaan en Pieter leerden elkaar kennen tijdens hun studie architectuur aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na een gezamenlijk redacteurschap bij Chepos , een bouwkundig magazine voor studenten, bleef het contact behouden. Na een omzwerving in de onderzoekswereld startte Adriaan in 2012 zijn eigen architectenbureau. Hier vond hij meer ruimte om zijn eigen ideeën vorm te geven op een manier die bij hem paste. Pieter kwam na zijn afstuderen in 2016 terecht in Letland en werkte daar voor diverse bureaus. In 2020 voegden hun wegen zich opnieuw samen en groeide een klein gezamenlijk project uit tot een permanente samenwerking. Adriaan en Pieter vonden elkaar in stijl, humor en verwondering, maar bovenal de doorpakkersmentaliteit die nodig is om architectuurprojecten hun onderscheidende kwaliteit te kunnen geven.

Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe opdrachtgevers.

Heeft u of uw organisatie bouw of verbouwplannen: wij helpen u graag verder met het ontwerp en de technische uitwerking. U kunt daarvoor contact opnemen via de contactgegevens of het contactformulier.

Ambacht van het bouwen

Recente projecten

Close Menu
Onze architectuur is onlosmakelijk verbonden met onze opdrachtgevers. Ieder project krijgt dan ook zijn eigen karakter en onderliggend zijn eigen proces. Grote gemene deler is een open ontwerpproces waarbij we rondom de ontwerpopgave op architectuurreis gaan. We gaan verhalend te werk en bekijken de ontwerpopgave bij voorkeur vanuit meerdere perspectieven. Verwondering, humor en een doortastende analyse zijn drie ingrediënten die in dit proces niet mogen ontbreken.