Herontwerp entreehal Van der Werffstraat

Concepttekening Van der Werffstraat

Voor een Vereniging van Eigenaren (VVE) met een 61-tal leden heeft Verenigde Architecten een ontwerp gemaakt voor de geïntegreerde inpassing van verschillende aanpassingen in de bestaande entreesituatie. Met de originele wederopbouwarchitectuur als inspiratie heeft Verenigde Architecten het ontwerp teruggebracht naar zijn essentie en binnen deze kern een aantal chirurgische inpassingen gedaan.

Met de originele wederopbouwarchitectuur als inspiratie heeft Verenigde Architecten het ontwerp teruggebracht naar zijn essentie

Belangrijke aanleiding hiervoor was de gewenste renovatie en verbetering van de entreehal en het aanliggende trappenhuis welke geplaagd werden door allerlei ongemakken zoals slijtage, lekkages en een sociaal onveilig gevoel.

Interieur entreehal Van der Werffstraat
Plattegrond Van der Werffstraat

Veel van de zaken zijn teruggebracht in een multifunctionele kast waarin een adreszuil, postkasten, een mededelingenbord en diverse installaties voor de aansturing van automatische deuren en beveiligingsapparatuur. Deze kast is uitvergroot en vormt een element dat ook de verschillende functies van de entreezone op een vriendelijke manier met elkaar verknoopt.

Het nieuwe element vormde tevens de aanleiding om de binnenruimte opnieuw te ontwerpen volgens een nieuw kleurenpatroon. Zo is er gekozen voor een lichtgekleurde terrazzovloer om de complexe ruimtes met elkaar te verbinden. Op strategische plekken zijn doorbraken gemaakt om een vriendelijke droogloop te combineren met sociale veiligheid. Uit de bestaande constructie kwam zo een typische betonzuil naar voren welke de entreeruimte op een statige manier aankondigt.

Render Van der Werffstraat
Doorsnede Van der Werffstraat

Het ontwerpproces was complex en betrof veel partijen die bovendien bij elkaar diende te komen in een ongebruikelijk ontwerp. Verenigde Architecten heeft hierin zowel tijdens het ontwerp als tijdens de selectie van de aannemers en uitvoering een belangrijke rol in vervult om de losse eindjes van schuifdeursystemen en automatische deurdrangers soms letterlijk aan elkaar te knopen met toegangssystemen en verlichting.

Verenigde Architecten heeft zowel tijdens het ontwerp als tijdens de uitvoering een belangrijke rol vervult om de losse eindjes soms letterlijk aan elkaar te knopen.

Tijdens de bouw vormde Verenigde Architecten samen met het bestuur van de VVE de directie over de bouw. Hier was het mogelijk om goed in te spelen op onverwachte verassingen nadat zoals het geval waarin 8 verschillende dakgeneraties de echte oplossing tot het probleem hadden verstopt onder een dikke laag bitumen.

Impressies:

Samengevat

Project
Entreehal Van der Werffstraat te Vlaardingen
Programma
Renovatie, verbouw en inpassing nieuw toegangssysteem, nieuwe entree achterzijde (niet gerealiseerd)
Bruto vloeroppervlakte
Ca. 300m2
Opdrachtgever
Vereniging van Eigenaren Van der Werffstraat 132 t/m 252 (even nummers)
Betrokkenheid
Haalbaarheidsstudie, architectonisch ontwerp, technisch ontwerp, omgevingsvergunning, bouwvoorbereiding, selectie aannemers, directievoering
Partners
Adriaan Jurriëns architecten, Aannemingsbedrijf Onderdelinden B.V., Raamwerken CC (constructeur)
Periode
2015 - 2020
Status
Grotendeels gerealiseerd

Meer weten over dit project of hoe we u verder kunnen helpen?

U kunt daarvoor contact opnemen via de contactgegevens of het contactformulier.

Ambacht van het bouwen

Recente projecten