_  Villa Padesche Wetering                       _

Het kavel bestaat naast de landtong uit een windakker en een onregelmatige vijfhoek welke als een soort achtergelegen schiereiland achter de lintbebouwing ligt.

Loeteweg

De massieve opzet van de woning zorgt voor een nadruk van de verschillende zicht- en gebruiksrelaties. Een complex programma krijgt hiermee een duidelijke en heldere uitstraling in het landschap. Het gebruik van aardse materialen en texturen zoals baksteen met capricieuse kleur en textuur (Petersen K47/49) en riet benadrukt eveneens de relatie die de woning legt met zijn omgeving. Het woonhuis voegt zich hiermee gevoeglijk in het landschap. Verschillende assen leggen subtiel de relatie tussen woonhuis en landschap bloot waarbij beide elementen elkaar versterken.

Impressies:

Samengevat

Project
Villa Padesche Wetering
Programma
Nieuwbouw villa
Bruto vloeroppervlakte
Ca. 300m2
Opdrachtgever
Particulier
Betrokkenheid
Haalbaarheidsstudie, architectonisch ontwerp, technisch ontwerp, omgevingsvergunning, bouwvoorbereiding, selectie aannemers, directievoering
Partners
Aannemersbedrijf den Hertog (hoofdaannemer), Projoule B.V. (bouwfysica), Bouwvrouw-advies (constructeur), Lieftink (kozijnen), Petersen Tegl (metselwerk), Kuin Houtbewerking (kozijnen), Jacqueline Vink Interieur- en lichtontwerp, Westgeest Projectadvisering (tuinontwerp), Verbakel Groenservice (hovenier)
Periode
2020-2024
Status
gerealiseerd

Meer weten over dit project of hoe we u verder kunnen helpen?

U kunt daarvoor contact opnemen via de contactgegevens of het contactformulier.

Ambacht van het bouwen

Recente projecten