U kunt daarvoor contact opnemen via de contactgegevens of het contactformulier.
_ Villa Padesche Wetering _
Het kavel aan de Loeteweg is gelegen in een overgangsgebied tussen de wegbebouwing en de Boskoopse tuinderijen in het grensgebied van Hazerswoude-Dorp en Boskoop. Anders dan de andere kavels ligt het kavel niet in de volle breedte aan de weg, maar is het slechts met een smalle landtong verbonden aan de Loeteweg.
Het kavel bestaat naast de landtong uit een windakker en een onregelmatige vijfhoek welke als een soort achtergelegen schiereiland achter de lintbebouwing ligt.
Gevraagd is om een woonhuis dat bestaat uit twee delen. Het primaire deel kan worden gezien als het ouderlijk huis. Het secundaire deel als een aanleunende woning voor een drietal kinderen. Beide delen kunnen in programmatische zin op zichzelf staan. Het primaire deel bevat naast een standaard programma eveneens een kleine werkruimte en een spelkamer.
Door het programma op te knippen in twee volumes wordt een winkelhaak gevormd waardoor de verschillende functies van het woonhuis maximaal worden gericht op het landschap. Gezegd kan worden dat het programma het landschap omarmt. Door beide volumes los van elkaar te trekken ontstaat een zichtas welke beide entrees accentueert, maar het volume ook verweeft met zijn omgeving. Zowel het hoofd- als het nevenvolume worden ondergebracht onder een gemeenschappelijk dak waarmee het gebouw een duidelijke samenhang krijgt. Ondanks de relatie de het gebouw op verschillende wijze legt met zijn omgeving ontstaat hierdoor een helder landschappelijk element.
In het ontwerp wordt de zichtas die beide volumes van elkaar scheidt benadrukt door een muur welke als een colonnade fungeert en vanaf aankomst naar de verschillende functies leidt. Een tweede zichtas verknoopt de verschillende ruimtes van hoofd- en nevenvolume met elkaar. De kelderruimte verbindt beide delen van het woonhuis. Daarnaast accentueert het de entrees en verdiept het de relatie van het programma met zijn omgeving. Beide assen lopen geleidelijk weg in het landschap. De looproute in de woning eindigt met een speelse afbuiging naar een kleine steiger die de bijzondere vorm van het kavel benadrukt.
De massieve opzet van de woning zorgt voor een nadruk van de verschillende zicht- en gebruiksrelaties. Een complex programma krijgt hiermee een duidelijke en heldere uitstraling in het landschap. Het gebruik van aardse materialen en texturen zoals baksteen met capricieuse kleur en textuur (Petersen K47/49) en riet benadrukt eveneens de relatie die de woning legt met zijn omgeving. Het woonhuis voegt zich hiermee gevoeglijk in het landschap. Verschillende assen leggen subtiel de relatie tussen woonhuis en landschap bloot waarbij beide elementen elkaar versterken.