_  voormalig Raadhuis a/d Overschiese Dorpsstraat                   _

Restauratie en transformatie

Naar verluid gebouwd in 1723 als veelzijdig onderkomen van diverse publieksfuncties als een ambachtskamer, een school(lokaal) en een meesterswoning heeft het voormalige raadhuis generaties lang dienstgedaan als bestuurlijk centrum van Overschie De daadwerkelijke ontstaansgeschiedenis blijft ongewis.

 

“Verenigde Architecten een plan gemaakt voor de transformatie en restauratie van het monumentale raadhuis naar een zestal woningen binnen een zichtbare historische structuur.”

Wel duidelijk is dat het in 1884 zijn representatieve classicistische voorgevel krijgt en daarmee het gezicht wordt van de democratie aan de Overschiese dorpsstraat. In 1941 verliest het raadhuis zijn functie als Overschie opgaat in de gemeente Rotterdam. Nadien huisvest het gebouw diverse functies, maar blijft publiek bezit tot de verkoop in 2020. Samen met onze opdrachtgever ARP (Amsterdam Realty Partners) heeft Verenigde Architecten een plan gemaakt voor de transformatie en restauratie van het monumentale pand naar een zestal woningen binnen een zichtbare historische structuur.

Meer weten over dit project of hoe we u verder kunnen helpen?

U kunt daarvoor contact opnemen via de contactgegevens of het contactformulier.

Impressies:

Samengevat

Project
Transformatie, verduurzaming en restauratie van het voormalige raadhuis van Overschie naar een zestal woningen.
Programma
6 woningen
Bruto vloeroppervlakte
600m2
Opdrachtgever
Amsterdam Realty Partners
Betrokkenheid
Haalbaarheidsstudie, Schetsontwerp, Ontwerp, Technisch Ontwerp, Omgevingsvergunning, Bouwvoorbereiding en Directievoering
Partners
Amsterdam Realty Partners (ontwikkelaar), Brouwer & Kok (constructeur), Color & Conservation (kleurhistorisch onderzoek), Monumenten Advies Bureau (bouwhistorisch onderzoek), Huls Adviseurs B.V. (brandveiligheid), Bouwplan B.V. (advies regelgeving)
Periode
2020 - 2025 (schatting)
Status
In uitvoering

Tekeningen:

Ambacht van het bouwen

Recente Projecten