Funderingsherstel en woningverbetering Adamshofstraat

Funderingsherstel Adamshofstraat
Ingeklemd tussen de Nieuwe Maas en de Kralingse Plas bevinden zich een twintigtal vroege woningwetwoningen welke zijn gebouwd als onderdeel van een plan dat zich tussen 1890 en 1915 heeft gevormd tussen Rotterdam en Kralingen in het achtergebied van de vroege Rotterdamse haven het Boeren- en Buizengat. De woningen zijn gebouwd volgens een lang beproefde bouwmethode waarbij een houten paalfundering de basis vormde voor de gemetselde fundering en het verdere opgaande werk.

“Voor een 20-tal woningen aan de Adamshofstraat hebben we voor een groep opdrachtgevers van een nood een deugd gemaakt

Veel houten funderingen in de Kralingen zijn echter door een combinatie aan verschillende factoren aangetast waardoor de draagkracht afneemt en de bovengelegen gebouwen vaak ongelijk gaan zakken met klemmende deuren, scheurvorming en instortingsgevaar tot gevolg. Voor een 20-tal woningen aan de Adamshofstraat heeft de maatschap Verenigde Architecten voor een groep opdrachtgevers van een nood een deugd gemaakt en funderingsherstel aangegrepen om de benedenwoningen uit te breiden en alle woningen ingrijpend te renoveren en te verduurzamen.

Met een paar slimme ingrepen heeft Verenigde Architecten ervoor gezorgd dat de constructieve ingreep ook slim en functioneel is ingepast in de bestaande situatie waarbij een aantal vierkante meters is gewonnen en een betere plattegrond is ontstaan. Naast het portfolio van een projectonwikkelaar heeft Verenigde Architecten er eveneens voor gezorgd dat een aantal particuliere huizenbezitters op een constructieve manier zijn meegenomen in het proces van funderingsherstel.

Woningverbetering: vervangen kozijnen en naisolatie.
Omgeving Kralingen aan het Buizen- en Boerengat op een oude kaart.

Meer weten over dit project of hoe we u verder kunnen helpen?

U kunt daarvoor contact opnemen via de contactgegevens of het contactformulier.

Samengevat

Project
funderingsherstel en woningverbetering
Bruto vloeroppervlakte
2000m²
Opdrachtgever
Major Consultants, Bouwplan.nl B.V., diverse particulieren
Betrokkenheid
ontwerp, omgevingsvergunning, technische uitwerking
Partners
Brefu Funderingstechnieken B.V., Adviesbureau Funderingsherstel B.V., ATKO advies en engineering, Bouwplan.nl B.V.
Periode
2022-2024
Status
in uitvoering

recente projecten